Severní Ameriku sužuje vlna veder. O život připravila už desítky lidí

Vlna veder už má ve Spojených státech od minulého čtvrtka 14 obětí, a to v Texasu a v Louisianě. Ke čtyřicítce šplhají teploty i v Tennessee, Kalifornii nebo v Alabamě.

"Pokaždé, když vyrazíme ven, musíme jít někam k vodě. Takže chodíme k bazénům nebo do parků, kde je voda," říká obyvatelka Texasu Brenda Birdová.

[chooze:article;value:511749]

Situaci neprospívají ani kanadské požáry, které se ani po několika týdnech nedaří dostat pod kontrolu. Na Spojené státy se valí další oblaka dýmu, která komplikují životy obyvatel. V Kanadě momentálně hoří na více než čtyřech stovkách míst. Jde o nejničivější požáry v historii země.

S vedrem stále zápasí i Mexiko, tam už kvůli vysokým teplotám zemřela více než stovka lidí. Peklo zažívají i uprchlíci, kteří přebývají v táborech.

[chooze:article;value:511572]

"Ta vedra jsou hrozná, máme nedostatek vody, jsme dehydratovaní, bolí nás z toho hlava a zvracíme. Jsme také spálení od sluníčka, mám úplně spálené rty. Uvnitř stanu je to jako v troubě, všichni se rozpouštíme jako máslo. Nemůžeme spát, nemůžeme nic dělat, jsme jako zombíci," tvrdí Venezuelan žijící v Mexiku Antonio Pinedo.

S vysokými teplotami se v poslední době potýkala i Indie. Nejhorší situace tam byla před dvěma týdny, kdy teploty v některých částech země šplhaly až ke 42 stupňům Celsia. Zemřelo minimálně 170 lidí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.