Severní Korea nechce jen přihlížet. Kimova sestra odhalila plány své země

Sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una ve středu kritizovala společné vojenské cvičení mezi Jižní Koreou a Spojenými státy a přísahala, že posílí vojenskou sílu KLDR proti nepřátelským silám, píše deník The Korea Times.

"Budeme pokračovat v budování naší ohromné a nejsilnější vojenské síly za účelem obrany naší suverenity, bezpečnosti a míru v regionu," citovala ji Korejská centrální zpravodajská agentura (KCNA). "Naše odhodlání nikdo nezlomí," dodala.

[chooze:article;value:551875]

V prohlášení reagovala na rozsáhlá vojenská cvičení, která v regionu provádí Jižní Korea společně s USA. "Letos USA uspořádaly se svými poskoky více než 80 kol vojenských cvičení a loutky Korejské republiky jich uspořádaly více než 60," řekla sestra Kim Čong-una.

Severní Korea v pondělí provedla cvičné odpálení raket, které mělo podle státních médií simulovat jaderný protiútok. Rakety Severokorejci popsali jako "super velké" a uvedli, že zasáhly cíl ve vzdálenosti 352 kilometrů, píše agentura AP.

[chooze:article;value:551707]

Kim Jo-čong je severokorejská politická představitelka a sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una. Jako vysoká úřednice na ministerstvu státní propagandy se významně podílela na vytváření jeho veřejného obrazu. Všeobecně se podle webu Britannica věří, že patří k nejmocnějším postavám v utajovaném politickém aparátu.

​Drsné prohlášení Kim Čong-una: Můžeme okupovat Jižní Koreu, hrozí (02/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.