Sezóna festivalů se blíží. Přehled pravidel a zákazů, na které si dát při akcích pozor

Festivalová sezóna je za dveřmi. Na některých akcích jsou i desítky tisíc návštěvníků a doporučuje se nastudovat si organizační pokyny. Většinou organizátoři doporučují koupit lístek dopředu a online. "V předprodeji je to levnější než na místě," říká Jiří Daron, pořadatel Metalfest a Masters of Rock.

Podobné je to i s místem na zaparkování nebo se zajištěním festivalového ubytování. "Lepší dopředu objednat, některé to lepší ubytování například v glampingu, kde se mají lidé jako v hotelu, už to je pomalu vyprodané," dodává Michal Thomes, organizátor koncertů Eda Sheerena a Rock for People.

Do stanového městečka nebo na parkoviště můžete i se zásobami jídla, při vstupu do areálu už počítejte s tím, že s vlastním jídlem a pitím neprojdete. A čekejte i prohlídku zavazadla. "Kdyby měl někdo nějakou speciální dietu a potřeboval vlastní jídlo a doložil to lékařskou zprávou, s tím problém samozřejmě není," doplňuje Michal Thomes.

[chooze:article;value:552375]

​Mobilní telefony s kamerou nevadí a organizátoři jsou většinou benevolentní i k menším fotoaparátům. "Profesionální foťáky můžu mít jenom akreditovaní novináři," upozornil pořadatel Metalfest a Masters od Rock Jiří Daron.

S hotovostí už zpravidla nepochodíte. Nákupy občerstvení nebo reklamních předmětů budete platit kartou nebo čipem, který organizátoři využívají například na Masters of Rock nebo Rock for people. "Dostanete ho proti platné vstupence, můžete si ho dobít kartou a pak s tím platíte," dodává Thomes.

Na čip se pak vrací i zálohy za kelímky. Čip, identifikační karta návštěvníka nebo pásek vás opravňuje areál festivalu opustit a znovu se sem vrátit.

Pořadatelé velkých festivalů si zakládají na tradici, a tím pádem i na reputaci. Pokud by jeden rok organizaci nezvládli, recenze od návštěvníků je brzy vrátí zpátky na zem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.