Shnilá zelenina, plesnivé ovoce. Z toho, co prodávaly některé obchody, se zvedá žaludek

Shnilá zelenina nebo plesnivé ovoce – kam zamířil štáb TV Nova, tam na ně takovéto "poklady" doslova číhaly. Tohle lidé v Česku běžně kupují! Televize Nova se ale rozhodla, že to tak nenechá.

První zastávkou štábu byl Kaufland ve Slaném. Drtivá většina zboží tam byla v pořádku. Poctivé pátrání ale přece jen nakonec odhalilo několik balení plesnivých citronů. O hodně horší však byla reakce vedoucího prodejny, který po upozornění na zkažené ovoce hrozil i přivoláním policie.

Situace se nezlepšila ani další den. Plesnivé citrony byly v regálech stále. "To odepíšeme, protože vespod bedny vždycky nějaké najdete," vysvětlovala jejich přítomnost vedoucí prodejny.

[chooze:article;value:493240]

O moc lepší situace nebyla ani v dalších prodejnách ve Slaném. V Penny Marketu byla zkažená rajčata. "To okamžitě stáhneme," slíbil vedoucí prodejny.

A v nedalekém Lidlu měli v regálech shnilou mrkev. Vedoucí ale zareagovala ihned, věc dala do pořádku a peníze reportérovi TV Nova vrátila.

V Bille ve Velké Dobré u Kladna pak zase štáb odhalil rozpadající se banány. "To se omlouvám, samozřejmě to hned napravím," přislíbil okamžitě vedoucí prodejny. Jak se reportér přesvědčil, nové banány už vypadaly tak, jak měly.

Prodávat zkažené zboží je přitom zakázané. "Musím říct, že s ohledem na všechny potravinářské zásady toto zboží není prodejné. Takovéto zboží není způsobilé k lidské spotřebě," myslí si například Jan Maryška z časopisu dTest, který se kvalitou zboží v obchodech zabývá.

Redaktoři televize Nova proto budou v kontrolách cen a kvality pokračovat a vy se k nim můžete připojit. Překvapila vás v obchodech nekvalitní zelenina a ovoce? Pošlete nám fotky a videa na e-mail zpravy@nova.cz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.