Shoďme jadernou bombu k hranicím s Polskem, radí ruský propagandista

"Musíme obnovit testy jaderných zbraní, rozvázat všechny související smlouvy o zákazu jaderných zkoušek. A pokud bude potřeba, tak taktické jaderné zbraně i použít," prohlásil Solovjov ve vysílání státní televize Rossija 1. 

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1621549320699789315

Použít by se podle podle něj měly u hranic s Polskem. "Zabránili bychom tak tomu, že touto cestou pokračuje zásobování," uvedl. "Zničme mosty přes řeku Dněpr. Všechny. Přes řeku Dněpr by neměl vést jediný most," pokračoval.

Vadí mu také, že ruská armáda podle něj neútočí na železnici a lodě. "Vojenské vybavení, které jede na Ukrajinu, a nezáleží, na jakém je území, musí být zničeno," řekl. Toho, že by zareagovala Severoatlantická aliance (NATO), se nebojí. 

[chooze:article;value:488068]

Na slova ruského propagandisty upozornil na twitteru poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko. "Pozor, Polsko!" napsal k videu, ve kterém podle něj Solovjov vyjmenovává své sny.

Není to poprvé, co známý ruský propagandista vyhrožuje jadernými zbraněmi. "Nepoužívání jaderných zbraní je nebezpečný trend," uvedl na konci ledna. Solovjov, který má podle magazínu Newsweek blízko k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, už tenkrát říkal svému hostovi, že by se tyto zbraně měly použít na dodávky vojenského vybavení na Ukrajinu.

Rusko plánuje velkou ofenzivu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.