Shopaholicadel vysvětluje mrtvé morče u popelnic. Lidé na ni chtějí poslat veterinu

Po zveřejnění sobotního článku o Shopaholicadel se redakci TN.cz ozvala sama youtuberka s exkluzivním vyjádřením. V sobotu k ránu totiž náhodná kolemjdoucí našla na ulici u popelnic odložené její mrtvé morče i s pelíškem a chovatelskými potřebami.

Adéla Pulcová zásadně odmítá, že by měla na smrti svého mazlíčka jakoukoliv vinu. "Nebyla to moje vina, že morčátko umřelo. Musel mít už v sobě nějakou nemoc, jenom to prostě veterinářka nezjistila. Já mu pořád nosila pití, jídlo, seno. Všechno tam měl. I teplou deku pod klecí a na kleci, aby mu nebyla zima. Já jsem to zvíře milovala," napsala Pulcová a dodala, že ji samotnou smrt morčete velmi zasáhla.

[chooze:article;value:486984]

Youtuberka navíc přiznala, že mrtvé zvíře skutečně odložila u popelnic. "Ano, dala jsem ho k popelnici, protože nemám žádnou zahrádku, kde bych mu udělala hrobeček. Neměla jsem ani žádnou deku, do které bych ho zabalila. V tom bytě bydlím pár dní a nemám ještě nic vybaleno. Čekám na nábytek, abych tam vůbec mohla bydlet," popsala Shopaholicadel svou současnou situaci.

Její sledující už delší dobu vyjadřují obavy nad tím, zda je o její zvířata dobře postaráno. Někteří internetoví tvůrci proto rozebírají videa, na kterých je Pulcová vidět i se svými mazlíčky. Největší obavy nyní lidé mají o jejího psa.

Už v polovině listopadu ji na popud sledujících navštívila Krajská veterinární správa (KVS). Ta však tehdy nezjistila, že by se Shopaholicadel dopouštěla týrání zvířat. Tématem se zabýval například kanál Psí magazín. Po incidentu s morčetem chtějí její odpůrci zalarmovat KVS znovu.

"Mám pejska, který se vrátil z nemocnice. Musím pro něho být silná a v pohodě. Pejsek na mně poznal, že se něco děje. Potřebuje mě. Je to moje dítě a nedovolím nikomu, aby vyhrožoval, že mi ho vezme," napsala redakci TN.cz Pulcová.

Reakce lidí na způsob, jakým řešila uhynutí svého morčete, dle svých slov nechápe a dál si stojí za tím, že nemohla jednat jinak. "Nechápu, co ty lidi blázní a vyvádějí. Nejsem vražedkyně zvířátek. Neměla jsem jinou možnost kam ho dát," snažila se situaci vysvětlit youtuberka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.