Šílená muka: Češka bez tří prstů měla zaplatit statisíce. Nakonec jí pomohli

[chooze:gallery;value:36504]

​Terezu Machařovou, kterou hurikán Beryl připravil o tři prsty, propustili v úterý dopoledne z nemocnice, až do poslední chvíle ji však svíral strach. Nikdo jim nedokázal říct, zda zdravotnickou péči v Mexiku s manželem budou muset hradit sami. "Dnes nás propouští z nemocnice. Všechno budeme platit, pojišťovna se nevyjádřila," svěřila se v úterý ráno Tereza TN.cz.

Bála se, že zaplatí bezmála 160 tisíc korun. "V pondělí to bylo sedm tisíc dolarů," doplnila. Její manžel mezitím odešel na nemocniční kasu. "Teď nám akorát přišly peníze od rodiny, takže manžel šel dolů to na tu jejich kasu zaplatit. Za chvíli přijde a zjistíme, jakou konečnou částku jsme dlužní. Dnes v 8:40 (16:40 českého času) nám letí letadlo zpátky do Čech, kde se nechám ošetřit," vysvětlila zraněná Češka.

[chooze:article;value:563863]

Poté, co TN.cz na případ upozornilo, se vše ale rozhýbalo. "Díky vám se vše hodně probíralo, tak nám pojišťovna napsala, že vše je v řešení s bankou, která musí dát svolení k tomu, aby nám vše mohli hradit. Vyřešili jsme to tedy tak, že nám rodina naposílala peníze, a holt to budeme řešit zpětně. Každou hodinu, co jsme tu, se ta částka zvyšuje nehorázným způsobem," vysvětlila Tereza. Redakce TN.cz dokonce kontaktovala i pojišťovnu, která na dotazy ovšem nereagovala.

Až do poslední chvíle byli proto manželé jako na trní a netrpělivě čekali, jakou částku budou muset uhradit. Pár minut na to se stal zázrak. "To snad ani neuvěříte, manžel šel dolů, že to jde zaplatit, a před dvaceti minutami jim přišla zpráva od pojišťovny, že nám kompletně všechny výlohy hradí, takže jsme vlastně nehradili ani korunu," svěřila se s úlevou maminka tří dětí, která v posledních dnech zažívala muka.

[chooze:article;value:563731]

​Z celého incidentu je však stále otřesená. Trápí ji, že jim hotel nezajistil dostatečné bezpečí a ani rychlou pomoc. "Já jsem přišla o tři prsty, ty mi prostě už nikdo nevrátí. Míša dokonce ten jeden prst našel, snažil se ho uschovat, aby mi ho mohli našít zpátky, jenže po nějakých 12 hodinách ten prst už nenašiješ," popsala Tereza ve videu, které o zranění nahrála.

Hrůzná dovolená v Mexiku. Češku hurikán připravil o tři prsty. Nikdo mi nepomohl, pláče:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.