Šílenec jezdil po New Yorku na skútru a náhodně střílel po lidech

Řádění 25letého střelce začalo po 11. hodině místního času (pět odpoledne našeho) a trvalo zhruba 30 minut, uvedla CNN.

Muž jezdil na skútru bez registrační značky po Brooklynu a Queensu. Na pěti místech zastavil či přibrzdil a začal pálit z devítimilimetrové pistole se zakázaným prodlouženým zásobníkem.

První obětí se stal mladík, kterého postřelil do ramene. O sedmnáct minut později střelec zasáhl 87letého muže do zad. Ten po převozu do nemocnice zemřel.

[chooze:article;value:511893]

​To už měli policisté nahlášenou další střelbu, kulky naštěstí nikoho nezasáhly. Strážcům zákona se podařilo získat fotografii podezřelého z kamerových záznamů a rozeslali ji hlídkám na mobily.

Střelec na skútru pokračoval v běsnění a zasáhl do obličeje 44letého muže, který leží v nemocnici v kritickém stavu, informovala agentura AP. O minutu později trefil do ramene staršího muže, jeho stav je stabilizovaný.

Policisté na posledním místě našli havarovaný skútr i s pistolí, jež měla vypilované výrobní číslo. Podezřelého jedna z hlídek poznala podle fotografie na mobilu o hodinu a půl později a byl zadržen, aniž by kladl odpor. Motiv jeho činu zatím nebyl zveřejněn.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.