Šílený nález v Polsku. Muž měl 13 let na gauči mrtvolu své matky

Malé město Radlin v jižním Polsku se vzpamatovává z velkého šoku. Na konci února objevili policisté v jednom z domů mrtvolu 95leté ženy, která ovšem zemřela už před 13 lety. Její smrt byla tehdy řádně oznámena, a žena byla dokonce pohřbena na nedalekém hřbitově, informoval polský web Polsat News.

Pravděpodobně už krátce po pohřbu se ale k hrobu vypravil ženin syn, nyní 76letý Marian L., a svou matku vykopal. Její tělo následně mumifikoval a položil ho na gauč k televizi. Na pohovku pod mrtvolu vyskládal noviny, které byly až z roku 2009. 

Na děsivý případ se přišlo až nyní, kdy policisty zavolal švagr muže. Společně obývali jeden dům, ale 76letý Marian se s rodinou nebavil. A ani ji nepouštěl do své části budovy. Policii švagr zavolal, když do Marianovy části domu jednoho dne vstoupil a uviděl mumifikované tělo.

[chooze:article;value:489939]

​"Bylo zjištěno, že 76letý muž prakticky neudržoval kontakt se svou rodinou a nikoho nepustil do domu. Pak se tam ale dostal jeden z příbuzných a odhalil mumifikované tělo ženy," popsala mluvčí okresního státního zastupitelství ve městě Hlivice Joanna Smorczewska. "Podle DNA šlo o Jadwigu L., která zemřela v lednu 2010. Jde o matku Mariana L. Bylo také zjištěno, že hrob Jadwigy L., do kterého byla pohřbena 16. ledna 2010, je prázdný," dodala mluvčí.

Podle policie muž k mumifikaci mrtvoly použil dosud neznámé chemikálie. V domě byla prý patrná "vůně naftalínu". Ženino tělo bylo prý v "dokonalém stavu". Muž byl obviněn ze znesvěcení mrtvoly. Po odhalení mumie byl převezen do nemocnice, kde leží dodnes. Měl by se podrobit psychiatrickým vyšetřením a právě podle nich se bude postupovat dále.

V oblíbeném fast foodovém řetězci v Praze našli mrtvolu (2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.