Silně opilá žena kličkovala po D1. V krvi měla skoro 3 promile, v autě malé dítě

Téměř tři promile naměřili policisté řidičce volkswagenu na Vysočině. Ženu v pondělí zastavili na dálnici D1, kde svou klikatou jízdou ohrožovala nejen ostatní řidiče, ale hlavně své sedmiměsíční dítě, které vezla.

Na nebezpečnou řidičku upozornil policii kolemjedoucí řidič poté, co žena sjela z dálnice a na sjezdu zůstala stát. "Podle vyjádření muže seděla za volantem silně podnapilá žena, která chtěla pokračovat v jízdě," popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

[chooze:article;value:483145]

Policie ženě provedla dechovou zkoušku. 37letá Slovenka žijící v Německu při dechové zkoušce nadýchala bezmála 2,8 promile. Žena s výsledkem nesouhlasila a požádala o odběr krve ve zdravotnickém zařízení, ten jí byl v pelhřimovské nemocnici umožněn.

Jelikož u sebe měla opilá žena kojence, neodvezli ji na záchytku. S dítětem tak strávila noc ve speciálním zdravotním zařízení v Jihlavě. Po celou dobu byla pod dohledem sociální pracovnice a policistů. "Ve věci policisté vedou zkrácené přípravné řízení a žena si v úterý odpoledne převzala podezření, poté byla propuštěna na svobodu," uzavřela mluvčí.

Opilá žena s kočárkem ani nezvládla říct jméno. Dítě mělo skončit v nemocnici (8/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.