Silniční odpočívadla se mění ve skládky. Leží tam pneumatiky i mrtvá zvířata

Odpočívadlo pro řidiče na silnici mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem připomíná skládku. Koše tady přetékají odpadem, kolem nich pak najdete nejen odpadky, ale i exkrementy. 

Kromě běžného odpadu, se kterým se dá v autech počítat, jako jsou plechovky nebo kartony od nápojů, leží na odpočívadle třeba i nějaké trubky, zřejmě od věšáku na prádlo. Je tam ale i součást toalety. Něco takového by člověk na odpočívadle vůbec nečekal.

Na dálnicích je 145 odpočívadel, na silnicích první třídy okolo tisícovky. Řidiči na nich vyprodukují stovky tun odpadků každý týden. Často jde o velmi nebezpečný odpad.

[chooze:article;value:475700]

"Lidé sem vozí ve vleku komunální odpad i nebezpečný odpad – to jsou především ojeté pneumatiky," říká vedoucí Úseku provozu Ředitelství silnic a dálnic Karel Tax. "Je naprosto běžné, že odklízíme na těch především velkých odpočívkách exkrementy, protože někteří řidiči vykonávají potřebu přímo z auta," dodává pak mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Stává se i to, že na odpočívadlo musí přijet kafilérie, protože tam úklidové čety najdou mrtvá hospodářská zvířata. Nejvíc nepořádku na odpočívadlech přibývá na jaře a během letní sezony.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.