Silný mráz sužuje celou Evropu. V Maďarsku vyhlásili mimořádnou situaci

Klidný a mírný prosinec ve Spojených státech amerických střídá bouřlivý a chladný leden. Východem Spojených států se prohnala zimní bouře, která po sobě zanechala nejméně čtyři oběti. Mrtvé hlásí Severní Karolína, Georgia nebo Alabama. 

Extrémním mrazům od pondělí čelí Maďarsko. V pondělí vstoupil v platnost takzvaný "červený kód", který ukládá všem sociálním zařízením povinnost přijímat lidi bez domova a poskytnout jim nocleh.

[chooze:article;value:536480]

"Byla taková zima, že moje tělesná teplota klesla na 24 stupňů. Přišli za mnou tři mladí lidé, bylo mi špatně, a tak zavolali sanitku. Skoro mi nebilo srdce. Když jsem dojel do nemocnice, srdce se mi na 19 vteřin úplně zastavilo," popsal bezdomovec József Tóth.

Z nízkých teplot se naopak radují fotografové. Mráz vytvořil u Balatonu pohádkové scenérie. Vrstva ledu pokryla lavičky, stébla trávy i kmeny stromů.

Extrémně nízké teploty se nevyhýbají ani jihu Evropy. Pod nulu klesaly v noci teploty na pevninské části Řecka, a v kopcovitých oblastech dokonce pořádně nasněžilo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.