Silvestrovské oslavy vypukly! Česká i světová města rozzářily ohňostroje

Poslední dva roky platily napříč státy po celém světě restrikce proti koronaviru. Lidé se proto už nemohli dočkat oslav vítání roku 2023, který už nejsou ve znamení žádných opatření. Nejen v Česku se tak očekávají bujaré oslavy.

Jako první přivítali rok 2023 obyvatelé tichomořských ostrovů Samoa, Tonga nebo Kiribati, a to hned v 11 hodin v sobotu dopoledne. V pravé poledne začaly oslavy v novozélandském Aucklandu. Ve 14:00 pak odstartovalo veselí také v australském Sydney.

[chooze:article;value:481698]

O dvě hodiny později se z příchodu roku 2023 radovali lidé v Japonsku. V 17:00 našeho času se dočkaly čínský Peking, Hong Kong nebo Singapur. V 18 hodin následovaly silvestrovské oslavy například v indonéské Jakartě, v Bangkoku či Hanoji.

Na Václavském náměstí v Praze byla už od podvečera připravena velkokapacitní ošetřovna známá jako Golem. “Do půlnoci jsme v Golemu ošetřili celkem 6osob, jen dvě bylo nutné převézt do ZZ. První výjezd po půlnoci byl ke 22letému muži, který měl ruku zraněnou od petardy,“ uvedli pražští záchranáři na Twitteru.

Oslavy se v hlavním městě očekávají bujaré, tak jak to v centru metropole bývá. I přestože byly po celé Praze zakázané ohňostroje a dělobuchy, lidé si tuto kratochvíli leckde neodpustili.

​Policie už dopředu avizovala, že bude porušování zákazu tvrdě pokutovat. Za prohřešek můžete zaplatit na místě až 10 tisíc korun a ve správním řízení 100 tisíc. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.