Silvio Berlusconi byl po šesti týdnech propuštěn z nemocnice

"Dnes jsem se po dlouhých 45 dnech konečně vrátil domů," cituje server The Guardian z prohlášení 86letého miliardáře a mediálního magnáta poté, co v pátek opustil nemocnici San Raffaele.

Své dojmy popsal jako "neuvěřitelný pocit, velkou úlevu" a dodal: "Bylo to strastiplné a těžké období, ale po temnotě jsem opět zvítězil." V prohlášení Berlusconi poděkoval Bohu a všem, kteří ho podporovali. "Nikdy jsem se necítil sám," řekl a dodal: "Noční můra skončila... Ať žije život, navždy!"

[chooze:article;value:498379]

Šestaosmdesátiletý senátor, kterého v posledních letech trápily zdravotní problémy, byl 5. dubna přijat do nemocnice San Raffaele a první týden a půl strávil na jednotce intenzivní péče. Lékaři uvedli, že byl přijat k léčbě plicní infekce, a poté poprvé odhalili, že má leukémii.

https://twitter.com/guardian/status/1659732362295488512?cxt=HHwWgMC9zcbyxoguAAAA

K jeho návratu domů mu pogratulovala i italská premiérka Giorgia Meloniová, jejíž vládní koalice zahrnuje Berlusconiho pravicovou stranu Forza Italia. Do toho, Silvio!" napsala na Twitteru a dodala: "Čekáme na tebe v poli, abychom společně vybojovali mnoho bitev."

Berlusconi stanul v čele Itálie celkem třikrát, a to v letech 1994-2011. Veřejnému životu však dominoval mnohem déle, především jako podnikatel, mediální magnát a vlastník fotbalového klubu AC Milán. Jeho kariéra byla mimo jiné provázena skandály a právními problémy, které se v posledním desetiletí soustředily na řízení týkající se jeho proslulých sexuálních večírků.

Přestože Berlusconi zůstává předsedou Forza Italia, na veřejnosti se v současnosti objevuje jen zřídka a jeho zdravotní stav je již dlouho znepokojivý. V září 2020 byl 11 dní v nemocnici kvůli zápalu plic způsobenému virem Covid, kterým se nakazil na dovolené na Sardinii.

Po další hospitalizaci minulý měsíc lékaři odhalili, že má "chronickou myelomonocytární leukémii", vzácný typ rakoviny krve. Berlusconiho rakovina byla v "přetrvávající chronické fázi" a zatím se nezměnila v "akutní leukémii", uvedli lékaři. V březnu byl Berlusconi přijat do stejné milánské nemocnice, kde strávil čtyři dny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.