Síť O2 měla výpadek. Podle společnosti byl jen lokální, lidé ale tvrdí něco jiného

Po 11. hodině nastal v telefonní síti O2 výpadek. Při pokusu o telefonát měli lidé slyšet pouze rychlé tůtání, které bylo podobné tomu, jaké se ozývá při obsazené lince. "Šlo pouze o lokální výpadky, které zasáhly pouze lidi využívající určité služby," sdělila TN.cz mluvčí O2 Veronika Zachariášová s tím, že kolem půl dvanácté měl být problém už opraven.

Blíže ale nechtěla problém specifikovat. Odvolávala se přitom na to, že přesnější informace technici společnosti zatím zjišťují. Stejně tak mají zaměstnanci O2 pracovat na zjišťování příčiny výpadků.

[chooze:article;value:487968]

Podle stránky vypadky24.cz, kam lidé podobné problémy hlásí, mělo ale k výpadkům služeb dojít napříč Českou republikou. Dovolat se nemohli lidé například z Liberce, Ústí nad Labem, Prahy a z dalších měst.

Podle některých uživatelů měl být problém způsoben výpadkem technologie VoLTE, tedy volání prostřednictvím datové sítě, kterou se telefony připojují také k internetu. Někteří uživatelé hlásili problémy ještě po poledni. Podle Zachariášové ale výpadek skutečně trval jen pár minut a už před polednem bylo vše vyřešeno. 

Majitelem společnosti O2 je firma PPF, která je zároveň majitelem televize Nova.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.