Situace kolem Kate se vymkla kontrole. William je ale neoblomný

[chooze:gallery;value:27435]

Nedostatek informací ohledně zdravotního stavu princezny Kate vzbudil v lidech zvědavost. Ti se obávají, zda se princezně po operaci břicha skutečně daří dobře, a ptají se, jaký je ve skutečnosti její stav. Podle expertky na královskou rodinu Rhiannon Millsové totiž lidé nerozumí tomu, proč už princeznu tak dlouho nikdo neviděl. Situaci objasnila pro deník Sky News.

Dveře Buckinghamského paláce se za Kate zavřely zhruba před třemi měsíci, kdy ji veřejnost viděla naposledy. Od té doby se objevila pouze zpráva o již zmíněné operaci břicha a následovalo uklidnění od zdroje blízkého královské rodině, kterého citoval web People, že se princezna zotavuje dobře. Dál ale nic.

Ticho, které Buckinghamský palác drží, tak rozproudilo mnoho teorií a lidé začali na královskou rodinu vyvíjet tlak. Fámy vyvolalo i Williamovo nedávné rozhodnutí, kdy na poslední chvíli zrušil svou účast na vzpomínkovém setkání za zesnulého řeckého krále Konstantina. 

[chooze:article;value:543982]

Nenasytné touze po informacích o zdravotním stavu princezny Kate nepomáhá ani to, že o diagnóze krále Karla III. toho Buckinghamský palác zveřejnil mnohem více. Od té chvíle, co společnost ví, že král trpí rakovinou, se už dokonce objevil i na veřejnosti a svým příznivcům poděkoval za podporu.

Podle bývalé ředitelky komunikace paláce Ailsy Andersonové není intenzivní zájem o členy královské rodiny novinkou. Dalo se prý ale očekávat, že rodina zveřejní více informací právě o králi. "Je hlavou státu. Je také hlavou zemí Commonwealthu, takže je v jiné pozici než princezna Kate," vysvětlila.

"Je to panovník. Je velmi, velmi otevřený, co se jeho léčby týká. Stále nevíme, jaký druh rakoviny má. Ale nedostává se mu stejného množství, upřímně řečeno, odporných spekulací na sociálních sítích a v tisku, které dostává princezna z Walesu. Lidé by jí měli dát pokoj," uvedla.

[chooze:article;value:542483]

Dle Andersonové se William obecně snaží být k lidem otevřenější, ale jen po určitou hranici. "William nezmění svůj postoj k jejich rodinnému soukromí, a to bez ohledu na to, jak hlasité spekulace mohou být," dodala. Princ tak zůstává neoblomný a na informace ze soukromí prý hodlá být skoupý i nadále.

S blížícími se Velikonoci by ale mohly spekulace ustat. Podle prvotních informací se totiž očekává, že by se princezna měla tou dobou vrátit ke svým povinnostem. Právě na Velikonoce by se mohla i připojit ke své rodině na bohoslužbu. Zda se tak ale stane, se zatím neví.

Zdravotní stav Kate se prý zlepšuje a rekonvalescence jde podle plánu: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.