Situace se stává kritickou. Ukrajinci zřejmě donbaskou pevnost neubrání

Situace se u doněckého Vuhledaru pro Ukrajinu vyvíjí špatně. "Nepřítel má až osminásobnou převahu a z jihovýchodu už do města vstoupil," upozorňuje podle webu televize Polsat News bývalý mluvčí ukrajinské armády Vladislav Seležňov.

Někteří odborníci míní, že Kyjevu už prakticky nic jiného, než území evakuovat, nezbývá, protože mu bezprostředně hrozí ruské obklíčení a Putinovi vojáci dokonce, jak připomínají Euro News, usilují o obklíčení Vuhledaru.

[chooze:article;value:575671]

​Podle vojenského analytika Lukáše Visingra je jedinou šancí pro Ukrajince, že Rusům může na frontě dojít munice kvůli nedávnému výbuchu jejich muničního skladu. "Moskva tam ztratila asi 30 tisíc tun výbušnin pravděpodobně kvůli korupci. Protože tam armáda měla vybudovat sklady odolné proti nepřátelským útokům, ale peníze na tento projekt se nejspíš někde ztratily," domnívá se analytik.

"Rusové ale teď opravdu stojí někde na předměstí Vuhledaru a boje momentálně probíhají v tamní panelákové čtvrti. Oni mohou mít místy až osminásobnou převahu, ale jen lokálně. Pokud by se však opakovala situace z Bachmutu nebo Avdijivky, tak by Putinovi vojáci mohli toto celkem velké město získat až po měsících bojů a možná by z něj pak ani nic nezbylo. Šlo by tedy o celkem bezcenné území, které nepůjde využít například ani pro ubytování vojáků," domnívá se Visingr.

Rusové přišli o Su-30, přesto se podle generála pokusí o vylodění na Ukrajině (12/9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.