Skandál na střední škole na Žďársku. Učitel měl sexuálně obtěžovat studentky

Vše nejprve nahlásila jedna ze studentek. Když se věc začala řešit, přidala se další. "Přišly dvě dívčiny s výchovnou poradkyní do ředitelny s tím, že se k nim nestandardně zachoval učitel v kabinetu. Nějaký náznak možná nějakého sexuálního obtěžování," řekla ředitelka střední školy.

K incidentům mělo dojít při soukromých konzultacích v kabinetu učitele. Problém začala škola i další instituce okamžitě řešit. "Připravila jsem dohodu o ukončení pracovního poměru, kterou pan učitel okamžitě podepsal. Dál se k tomu nevyjadřoval," uvedla ředitelka.

"O součinnost jsme požádali Českou školní inspekci," informoval Jan Břížďala (Pitáti), radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu. "Metodicky byly poučené žákyně i jejich zákonní zástupci ohledně možnosti předat řešení této situace policii," dodal.

[chooze:article;value:553703]

To ale podle informací TV Nova rodiče nejméně jedné z dívek odmítají. Nechtějí dceru vystavovat dalšímu psychickému tlaku v rámci případného policejního vyšetřování a výslechů. Na obě dívky dohlížejí psychologové

Starší pedagog na škole učil přes 30 let. "Je to na komunikaci paní ředitelky školy, aby předala tu informaci učitelského sboru a nastavila taková opatření, aby k podobným situacím nedocházelo," uzavřel Břížďala.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.