Moderní bydlení

Skandál slavného ledového muže. Roky měl krutě týrat ženu i děti

[chooze:gallery;value:37568]

​Zejména během pandemie nemoci covid-19 propadla řada lidí trendu otužování, které prý pomáhá zlepšovat zdraví. Jedním z velkých propagátorů chladu je i Nizozemec Wim Hof, jehož metoda se stala celosvětovým trendem. O slavném muži se nedávno začal chystat film, který byl ale pozastaven poté, co nizozemský deník de Volkskrant zveřejnil šokující informace o jeho osobním životě.

Bývalá partnerka Caroline popsala, že ona i její tři děti roky čelily krutému násilí ze strany Hofa. Caroline má dvě děti z předchozího vztahu a s Hofem syna. Právě během těhotenství ji prý poprvé napadl. Násilí pokračovalo i v dalších letech, což dokazují zprávy od policie i od lékařů. Hof měl napadat i děti. Jedno z nich například polil horkou kávou, protože prý "stálo v jeho energetickém kruhu". 

[chooze:article;value:474255]

​V roce 2012 dokonce dostal od soudu pokutu a 40 hodin veřejně prospěšných prací za napadení nejstaršího syna. Jejich společného potomka Noaha neviděl Wim Hof přes deset let. Chlapec o kontakt s ním nestojí. "Wim mě donutil přemýšlet, že by bylo lepší, kdybych neexistoval. Několikrát denně cítím obrovskou bolest na hrudi. Někdy se nemůžu ani zvednout ze židle. Všechno je to způsobeno strachem a stresem," popsal Noah. 

Caroline i děti se dosud léči s psychickými problémy. Samotný Wim Hof ale jakákoliv obvinění odmítá. Za vše si prý můžou sami. Přiznává jen své problémy s alkoholem. Ledový muž prý podá stížnost za údajnou pomluvu, uvedl deník The Guardian

V České republice si Wim Hofovu metodu oblíbil například vítěz soutěže MasterChef Jan Albrecht, který se dokonce živil jako její instruktor. Metodě propadla i herečka Jitka Čvančarová, která se na Nový rok pochlubila, že vylezla nahá na Sněžku.

Podívejte se, jak se má správně začít s otužováním. Promluvil o tom sportovní kouč Jakub Hrubeš (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.