Skandál v Chorvatsku: Čecha zadržela policie, na pláži měl natáčet cizí děti

Nevhodné chování Čecha v Chorvatsku vzbudilo pozornost obyvatel města Crikvenica. Ti si totiž všimli, že si muž na jedné z tamních pláží natáčí a fotografuje cizí děti. V sobotu se o jeho podezřelém chování rozhodli informovat policii, píše deník Jutarnji.

Přivolaná hlídka zabavila muži mobilní telefon. Právě na ten si měl podle svědků děti na pláži nahrávat. Policisté šestašedesátiletého Čecha na místě zadrželi a odvezli do vazby.

V pondělí pak podle oficiální zprávy policisté z Přímořsko-gorskokotarského oddělení ukončili vyšetřování. Případ Čecha, který nyní čelí obvinění ze spáchání pěti trestných činů porušování soukromí dítěte, předali příslušnému státnímu zástupci.

[chooze:article;value:520168]

​Podobný skandál otřásl Chorvatskem i v červnu. Tehdy skončil v poutech 61letý Němec a 57letý Belgičan. Muži měli nahé děti natáčet a fotografovat v kempech v Istrii. Podle deníku 24sata se oba muže podařilo zadržet ve stejný den, a to i navzdory tomu, že se jednalo o dva samostatné případy.

S podobným chováním turistů se Chorvaté setkali i zhruba před rokem. Tehdy policie zadržela dva německé turisty, kteří měli malé děti natáčet u vody v Rovinje. Záznamy údajně pořizovali pomocí kamery připomínající přenosnou ledničku.

K Chorvatsku zabloudili ohrožení kytovci. Není to dobrá zpráva, bojí se odborníci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.