Skandál v čínské zoo: Místo medvěda měla vystavovat člověka v kostýmu

Návštěvníci zoologické zahrady ve východočínském městě Chang-čou podezřívají zahradu z podvodu. Myslí si totiž, že medvěd malajský, o kterého se zoo stará, je podvrh. Podle lidí jde totiž o člověka v kostýmu.

Vše má údajně dokazovat video, na kterém medvěd stojí na okraji svého výběhu. Tlapy má svěšené podél těla a ve vzpřímené poloze pozoruje návštěvníky. Právě vzpřímený postoj uživatele sociálních sítí zarazil.

Neuniklo jim ani to, že údajný medvěd má až podezřele štíhlé nohy. Zarážející jsou i povislé vaky nad hýžděmi, které prý jasně ukazují, že medvědí kostým člověku příliš nesedí.

[chooze:article;value:515075]

​Zoologická zahrada ale veškerá nařčení odmítá, píše BBC. Hájí se tím, že medvěd malajský patří k nejmenším druhům medvěda na světě. Dosahuje výšky asi jen 130 centimetrů a dokáže se proto postavit vzpřímeně.

Podle zooložky Ashleigh Marshallové z Chesterské zoo v Británii je tak možné, že je medvěd na videu skutečný. Tento druh prý často vypadá jako člověk v medvědím kostýmu a záhyby prý pomáhají chránit medvědy před predátory.

Jak ale připomíná CNN, v Číně nejde zdaleka o první takový skandál. V roce 2013 rozzlobila zoologická zahrada v provincii Che-nan návštěvníky tím, že do výběhu místo lva nastrčila tibetskou dogu. Jinde zase návštěvníci objevili ve výběhu afrických lvů zlatého retrívra.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.