Skandál v europarlamentu se vyostřuje. Vyšetřují se už desítky poslanců

Výbor pro právní záležitosti si láme hlavu nad tím, jestli zbavit dva europoslance imunity. Andrea Cozzolino se přišel před výbor obhájit, Marc Tarabella to odmítl. "Na základě tohoto vystoupení zpravodaj připraví zprávu, ve které navrhne výboru JURI, zda poslance vydat k trestnímu stíhání," vysvětlil europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09), který je členem výboru pro právní záležitosti.

V kuloárech panuje přesvědčení, že oba poslanci budou k trestnímu stíhání vydání. "Výbor rozhoduje, jestli je vyšetřování politicky motivované, nebo jestli je založené na faktech. Běžně to trvá několik měsíců," říká německý europoslanec Patrick Breyer.

[chooze:article;value:478717]

​Kvůli úplatkům od Kataru je od půlky prosince obviněná bývalá místopředsedkyně europarlamentu Eva Kailiová. Začíná to ale vypadat, že jde pouze o špičku ledovce. Nová jména přibývají téměř každý den.

"Ráno se v polských médiích objevila informace, že europoslanec polské vládní strany Ryszard Czarnecki je také vyšetřován belgickou policií," prozradil pirátský europoslanec Mikuláš Peksa.

Malér má nyní na krku i samotná předsedkyně Evropského parlamentu Roberta Metsolaová. Ta nenahlásila parlamentu pobyt ve francouzském hotelu a také celkem 125 darů. Podle pravidel tak měla učinit nejpozději do konce loňského listopadu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.