Skandál v královské rodině. Princezna si bere šamana, mluví spolu s anděly

[chooze:gallery;value:33255]

​Zásnuby princezny Marthy s americkým šamanem Durekem Verrettem oznámila norská královská rodina na svém webu. "Jsme potěšeni, že můžeme přivítat Dureka Verreta do rodiny a těšíme se, že s nimi oslavíme velký den," nechali se slyšet král Harald V. a jeho žena Sonja Norská.

Princeznin vztah ve skandinávském království už delší dobu vzbuzuje kontroverze. V médiích se objevují názory, že ji Verrett jen využívá ke zviditelnění svých šamanských služeb. 

[chooze:article;value:522174]

Verrett o sobě tvrdí, že vstal z mrtvých a předpověděl útoky z 11. září v americkém New Yorku. Prý o nich věděl dva roky dopředu. Nevysvětlil však, proč před nimi nikoho nevaroval. Martha se zase ráda chlubí tím, že společně mluví s anděly.

Kvůli budoucímu manželovi se princezna vzdala oficiální role v královské rodině. "Po konzultaci s Jeho Veličenstvem králem a dalšími blízkými příbuznými jsem se rozhodla, že nebudu pokračovat ve svých oficiálních povinnostech. Moji roli převezmou jiní členové rodiny. Přeji jim hodně štěstí," vzkázala Martha.

Exmanžel spáchal sebevraždu

Po chuti Verrett lidem není i kvůli propagaci alternativní medicíny bez vědeckého základu. Při pandemii covidu-19 třeba prodával medailonky, jež měly jejich nositele před nemocí údajně ochránit. V minulosti také tvrdil, že "rakovina je volba".

[chooze:article;value:521372]

Princezna Martha je mladší sestra následníka norského trůnu prince Haakona a je čtvrtou v nástupnické linii, připomíná The Guardian. Z předchozího manželství se spisovatelem Ariem Behnem má tři děti. V roce 2017 se rozvedli a dva roky na to Behn spáchal sebevraždu.

Svatbu si dvojice naplánovala 31. srpna 2024, k obřadu si vybrali norské městečko Geiranger na břehu fjordu zapsaného na seznamu světového dědictví UNESCO.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.