Moderní bydlení

Skandál v letadle. Cestujícím vadil dětský pláč, batole zavřeli na záchodě

Dvěma cestujícím v letadle v Číně došla trpělivost s hlasitým dítětem. Batole mělo na palubě hlasitě plakat a rušit tak ostatní pasažéry. Křik dítěte byl údajně tak hlasitý, že si někteří cestující ucpávali uši papírovými ubrousky, aby hluk zmírnili.

Nakonec se dvě ženy rozhodly, že tomu udělají přítrž. Dítě tak odtáhly od jeho prarodičů na záchod a tam ho zamknuly. "Jestli budeš dělat hluk, tak tě tam necháme," pokřikovala podle portálu Sixth Tone jedna z žen na uvězněné dítě.

[chooze:article;value:571400]

​K tomu, aby batole zavřely na záchodě, měly ženy údajně svolení od babičky dítěte, která jej nedokázala uklidnit. Na čínských sociálních sítích kolovalo video z incidentu, kvůli kterému se ženy dostaly pod palbu kritiky.

V Číně se v posledních týdnech vede debata o takzvaných medvíďatech, jak Číňané označují nezvladatelné děti. Jak píše portál BBC, Číňané diskutují o tom, jak se v případech, kdy děti řvou a kopou na veřejnosti, zachovat.

Některé vlaky v Číně například zřídili speciální oddělení, kde děti musí cestovat, odděleně od dospělých. Proti těmto snahám však vystupují čínští politici, kteří se snaží naopak společnost dětem otevřít, aby podpořili porodnost. Ta je totiž v Číně, podobně jako ve většině vyspělých států, v úpadku.

Horor při návratu z Turecka: Oznámili nám, že děti nesmí do letadla, řekla Češka (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.