Moderní bydlení

Skandál v MHD. Řidič si nevhodně fotil ženu na zastávce, chtěli ho odměnit

[chooze:gallery;value:37756]

"MEZINÁRODNÍ DEN ZADEČKŮ. I MHD k tomu má co říci," napsalo ve čtvrtek sdružení na sociálních sítích. Přidalo k tomu fotografii očividně nic netušící ženy na zastávce.

Fotografii podle údajů na jeho facebookovém profilu pořídil řidič ústeckého dopravního podniku. "Napište nám do soukromé zprávy adresu, na kterou si přejete poslat odměnu. Shodli jsme se, že i když nejste mezi výherci, určitě si ji za mimořádnou kreativitu zasloužíte," vzkázalo sdružení.

Kritika kvůli sexismu

Na fotografii reagovala spousta lidí kriticky. Jeden z nich se ozval s kritikou toho, že fotí cizí lidi na ulici. "S tebou bych chtěl mít dvojdomek," odepsal mu řidič.

"Zajímalo by mě, jestli by jim to připadalo taky tak vtipný, kdyby někdo takhle na zastávce fotil jejich dceru... (Navíc postava na fotce působí opravdu spíš jako velmi mladá žena až dívka.)," napsala na facebooku například paní Lenka.

[chooze:article;value:570237]

Absurdní je i to, že sdružení na svých sociálních sítích láká ženy, aby se staly řidičkami MHD. Kritizované je také za to, že žena o zveřejnění své fotky pravděpodobně nevěděla.

"Fotografii nám poslal fanoušek FB stránky na základě tzv. Letní fotovýzvy. Několikrát do roka takto vyzýváme naše sledující, aby nám poslali fotografie s tématikou MHD. Do Letní fotovýzvy nám přišlo přes 250 fotografií," řekla TN.cz mluvčí sdružení Linda Hailichová. "Souhlas s použitím snímku máme přímo od fanouška, který nám fotografii zaslal," dodala.

Omluva

"Na základě kritiky jsme příspěvek z profilu smazali a uznali, že použití nebylo vhodné," uvedla Hailichová. Na facebooku sdružení napsalo: "Omlouváme se za příspěvek, který mnoha lidem mohl připadat nekorektní. Budeme si dávat příště větší pozor. S pozdravem administrátorky profilu." 

I to ale některé lidi rozzuřilo. "'Mnoha lidem mohl připadat nekorektní'? Protože to NEKOREKTNÍ BYLO. Ne jen nekorektní, ale pěkně blbý, nevhodný, neslušný a docela i scary (děsivé, pozn. red.)," podotkla paní Karolína.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.