Skandál v Polsku. Cenová válka mezi obchodními řetězci se rozrůstá

Veřejností v Polsku hýbe v těchto dnech neobvyklý spor, který se odehrává hlavně na internetu. On-line bitvu tam vedou řetězce, které patří mezi nejvyhledávanější a nejoblíbenější, a to Lidl a Biedronka, píše polský web Business Insider.

Vše začalo v pondělí tento týden, kdy se vedení Biedronky rozhodlo využít novou marketinkovou strategii. V SMS zprávách lidi, kteří mají aplikaci Moja Biedronka, řetězec informoval nejen o aktuálních cenách v jejich obchodech, ale navíc je porovnal s konkurenčním Lidlem. Mohl tím naznačit, že právě Biedronka je zřejmě levnější.

[chooze:article;value:537685]

​Nejmarkantnější rozdíl v cenách byl u másla. Lidl vzápětí zareagoval a zlevnil máslo na 2,85 polského zlotého, tedy v přepočtu zhruba na 17 korun (při nákupu tří kusů), což je méně než v konkurenční Biedronce. Ta se ale nevzdala a o několik desítek minut oznámila na internetu další zlevnění másla na 2,80 polského zlotého za kus (při nákupu tří kusů), což je asi 16 korun.

V té chvíli se rozhořel mezi řetězci lítý boj, oba začaly zlevňovat i další produkty. A lidé sociální sítě okamžitě zaplnili různými vtipy na adresu jak Biedronky, tak Lidlu. 

"Máslové" bitvy využil ale třetí populární řetězec, píše web next.gazeta.pl. "Chtěli jsme se zúčastnit takového vtipného dotahování o akcích, který v poslední době koluje internetem, možná jste slyšeli, ale bohužel nemůžeme, protože akce nemáme, jen jsme snížili ceny u tisíce produktů trvale. A je to," napsala s nadsázkou na sociální sítě společnost IKEA. 

Aplikace Moje Biedronka měla přitom před pár dny problémy, napsal polský web Onet.pl. Trvalo totiž nezvykle dlouho, než se zákazníkům otevřela, pak dokonce zasekla nebo vyžadovala pokaždé ověření zadáním telefonního čísla a kódu. 

Stejné zboží stojí v různých obchodech o desítky korun víc. Experti vysvětlují proč (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.