Škody za desítky milionů: V nemocnici v Plzni za měsíc dvakrát hořelo a prasklo potrubí

[chooze:gallery;value:34630]

​Do fakultky na plzeňském Lochotíně vyrazili hasiči ve 13:14. "V budově, kde se nachází žehlírna (mimo lůžkové části), došlo k požáru," upřesnil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Když tři profesionální a jedna dobrovolná jednotka na místo dorazily, požár se už zaměstnancům nemocnice podařilo uhasit. Bylo ale potřeba evakuovat asi 50 lidí.

"Provádíme průzkum a ochlazování vzduchotechniky, do níž se požár částečně přenesl, Cobrou. Dále jsme nasadili přetlakovou ventilaci k odvětrání objektu. K plamennému hoření již nedochází," uvedl ve 13:42 Poncar. Při požáru se nikdo nezranil.

[chooze:article;value:535764]

Nemocnici provází smůla

Letos v lednu je to již podruhé, co se musí plzeňská fakultní nemocnice potýkat s následky požáru. Poprvé hořelo 4. ledna na chirurgii, která je umístěná v městské části Bory. Bylo potřeba evakuovat 45 lidí, odhad škod je 18 milionů korun.

Další škody napáchalo prasklé potrubí jen o několik dní později v areálu na Lochotíně. Voda zatopila dvě patra s drahými přístroji, podle portálu Krimi Plzeň může jít škoda do desítek milionů korun.

Podívejte se na následky požáru na chirurgii plzeňské fakultky ze začátku ledna:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.