Skokový nárůst nájmů v Havířově. Někomu naroste až o 100 procent

Cena nájemného v Havířově se nově bude určovat podle atraktivity dané lokality. Nejvíce zaplatí v Podlesí, kde bude metr čtvereční až za 140 korun. Naopak v Šumbarku by měl od července v městských bytech stát metr čtvereční stovku.

Jaroslavu Havalovi to už teď přidělává vrásky na čele. "To by byla hrůza, to by tady ti lidi těžko dávali," říká.

Za třípokojový byt nyní platí měsíčně 12 tisíc včetně služeb. Nově počítá se zdražením o pět tisíc. Přesnou částku město zatím neřeklo. "To bych asi těžko uskákal, při dnešní drahotě, co je v obchodech," pokračuje pan Havala.

[chooze:article;value:500742]

Na důvody zdražování jsme se pochopitelně chtěli zeptat přímo na radnici. I přes opakované žádosti se vedení města odmítlo ke zvyšování nájemného v městských bytech vyjádřit.

Kromě obecních bytů čeká v Havířově nárůst cen také některé nájemníky největšího majitele bytů v Česku Heimstaden. Informaci o 30procentním zvýšení nájmu dostal Miroslav Beckovský před několika dny. "Už na začátku roku zvýšili zálohy za teplo o 40 procent a teď mi dali zvýšení nájmu," popisuje.

"Některým naším klientům doběhly dlouhodobé slevy, a tak mohou tu změnu pocítit," vysvětlila Kateřina Piechowicz, mluvčí Heimstadenu.

Rozhodnutí radních o zvýšení cen v městských bytech bude zřejmě i na programu mimořádného zastupitelstva. Sejít by se mělo 19. června.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.