Školačku na frekventované pláži pokousal žralok. Útok si rychle rozmyslel

Na 13letou dívku zaútočil v pátek žralok na pláži Bargara v australském Queenslandu. O útoku informoval web News.au, podle kterého se dívka nyní léčí s lehkými, život neohrožujícími zraněními. 

Záchranáři dorazili na místo v pátek odpoledne kolem 16. hodiny australského času. Útok podle nich naštěstí netrval příliš dlouho. Žralok prý čelisti uvolnil dostatečně rychle, a tak školačce nezpůsobil život ohrožující zranění. V útoku navíc nepokračoval a z místa po prvním kousnutí zmizel. 

Dívka byla převezena do místního surfařského klubu, kde se lidem podařilo dostat krvácení pod kontrolu a zavolat záchranáře. "Byla kousnuta do pravé strany břicha a do hýždě na pravé straně," popsal záchranář Matthew Davenport.

[chooze:article;value:538494]

​​Zranění podle něj naštěstí nebyla příliš vážná. Kousance vedly hlavně do měkkých tkání a podle Davenporta tak měla dospívající dívka štěstí v neštěstí. "Byla docela klidná, ale hodně šokovaná," dodal. V šoku podle něj byli i její rodiče, kteří dorazili do nemocnice vzápětí. 

Pláž ležící zhruba 400 kilometrů severně od Brisbane přitom dosud nebyla známá výskytem žraloků, uvedl deník The Mirror. Páteční útok tak všechny překvapil. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.