Školákovi ve třídě explodoval telefon. Měl ho v kapse u kalhot

Událost, ke které dochází vzácně, se stala ve středu při odpoledním vyučování na základní škole v Ostrově Velkopolském. Čtrnáctiletému školákovi explodoval mobil a začal hořet, informoval Glos Wielkopolski. Učitel okamžitě zalarmoval hasiče a evakuoval celou třídu.

"Hasiči byli do školy přivoláni, protože jednomu ze žáků vybuchl v kapse u kalhot mobilní telefon," potvrdil mluvčí hasičů Tomasz Chmielecki. Na místě zasahovaly čtyři jednotky, které se postaraly o odsávání kouře ve třídě.

O chlapce se mezitím postarali záchranáři. Při výbuchu utrpěl lehké popáleniny, které mu ošetřili zdravotníci v nemocnici. Nikdo další se při události nezranil.

[chooze:article;value:489628]

​Exploze mobilních telefonů jsou vzácné, nejedná se ale o ojedinělý případ. Podle hasičů k nim nejčastěji dochází při nabíjení. To byl případ i 12letého chlapce z Číny (psali jsme o něm zde), kterého výbuch mobilu při nabíjení zmrzačil.

Podle odborníků většina lidí nabíjí svůj mobil špatně. Jednou z častých chyb je například schovávání telefonu pod polštář, což může skončit i požárem. O dalších častých zlozvycích, kterým byste se měli vyvarovat, si můžete přečíst v článku zde.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.