Školákům od srdce: Češi vybrali přes 100 tisíc školních pomůcek, pomohou tisícům dětí

Aktovky, vodovky, pravítka nebo desky na sešity a mnoho dalšího. Pro někoho běžná základní školní výbava. Pro jiné takřka noční můra. S pořizováním školních potřeb má totiž potíže stále více rodin. Tisícům z nich i letos pomohli lidé svým příspěvkem do sbírky Školákům od srdce.

"Já jsem dostal tašku a nějaké ty pomůcky do školy," radoval se jeden z obdarovaných chlapců. "Mám tam bačkory a ještě tam mám flašku, nějaké pravítko a nějaké sešity," popsala holčička.

[chooze:article;value:520759]

"My jsme rádi, že jsme to dostali. Hodně to pomůže," těšila se jedna z maminek. "Super, pěkné. Moc děkujeme," uvedl jeden z tatínků.

"Každá pomůcka, kterou dostanou, tak pomůže k tomu, aby rodina přece jen mohla žít důstojně a děti se mohly cítit ve škole se svými spolužáky na stejné lodi a nemusely se stydět za to, že něco nemají," vysvětlila vedoucí Domova pro rodiče s dětmi v Terezíně, Diakonie ČCE Jana Zalabáková.

"Náš cíl se povedl, my jsme sbírku rozšířili o jeden den, tedy na celý víkend. A přidali jsme i nějaké prodejny. Celkově se vybralo přes 100 tisíc kusů školních pomůcek, které pomohou kolem 13 tisícům dětí. Za mě je to obrovský úspěch a těšíme se na další ročník," sdělila jednatelka TV Nova Klára Brachtlová.

"Máme ohromnou radost, kolik dárců se zapojilo. Podařilo se nám vybrat desetitisíce školních pomůcek," řekla ředitelka Diakonie Českobratrské církve evangelické Zdeňka Marešová.

[chooze:article;value:520827]

Kdo se o víkendu do obchodu nedostal, může na webových stránkách www.skolakumodsrdce.cz přispět do finanční sbírky Diakonie ČCE na doučování a vzdělávací aktivity pro znevýhodněné děti.

Oproti loňsku letos lidé dětem darovali více než dvojnásobek školních pomůcek. Ty také dostalo téměř dvakrát více dětí než loni. Možná bude třetí ročník ještě úspěšnější.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.