Moderní bydlení

Školení pro úředníky skončilo fiaskem. Nejsem ten, kdo to způsobil, říká Bartoš

Černá obrazovka a v rohu běží prezentace, která by nebyla vidět ani pod lupou. Tak vysílal resort ministra Ivana Bartoše (Piráti) školení, které mělo úředníkům vysvětlit, jak se popasovat s digitálním stavebním řízením.

V krajích ho úředníci viděli černě, doslova i obrazně. Třeba v Chrasti. "Půlhodiny nešel obraz, pak zase nešel zvuk, pak zase něco vyplo," popsala průběh pracovnice tamější stavebního úřadu.

[chooze:article;value:567248]

​"Někteří úředníci dokonce přerušili svoji dovolenou, aby mohli školení absolvovat. Bohužel to dopadlo tak, že to byl prakticky promarněný čas," řekl starosta Chrasti Vojtěch Krňanský (nestraník). Školení trvalo zhruba pět hodin čistého času. Poslouchat se ale podle pracovnice úřadu dalo jen půl hodiny.

A podobně se trápili i v Chrudimi. "Jedno školení dokonce bylo zrušeno, že tomu školiteli nešla prezentace na jeho notebooku," uvedl chrudimský starosta František Pilný (ANO).

[chooze:article;value:565268]

​Někdy jen barevné pruhy, jindy rozmazaná prezentace. Přihlásit se prý mohlo jen dvě stě lidí. "Mě taky zaráží, že pod některými školeními není možná diskuze, možnost klást otázky," dodal Pilný.

Ministr Bartoš sice chybu uznal, nicméně to, že by za zpackané školení nesl odpovědnost, odmítá. "My máme 15. srpna podobné školení v Plzni. Asi bych se za to omluvil, byť nejsem ten, který by třeba špatný přenos zvuku způsobil," řekl. Podle informací, které má Svaz měst a obcí k dispozici, školení nefungovalo prakticky nikde.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.