Moderní bydlení

Školy zlepšují svá zabezpečení. Do některých se dostanete jen s aplikací

Řada škol v posledním půlroce zaváděla u vstupu turnikety, rámy nebo nechala instalovat kamerový systém a přístupové karty, bez kterých se do budovy nikdo nepovolaný nedostane. Školám se ale nabízí celá řada možností, jak bezpečnost svých budov posílit.

Rozšířenější verzi využívá například Česká zemědělská univerzita v Praze. Do některých budov omezila vstup kartou nebo aplikací. Ty "volně přístupné" monitoruje kamerami, které například evidují počet lidí v budově.

Tento systém v případě bezpečnostní hrozby obratem informace posílá operátorům, kteří zalarmují integrovaný záchranný systém. Zároveň na mobilní telefony všem přítomným studentům i zaměstnancům pošle hlasovou zprávu.

[chooze:article;value:562775]

Předání takovéto hlasové zprávy proběhne během vyhlášení poplachu do několika málo vteřin všem lidem, kteří jsou v objektu. A to i přesto, že nejsou studenty nebo zaměstnanci fakulty.

Telefony těch, kteří jsou v budově na návštěvě a tím pádem nemají vložené své telefonní číslo v systému, může integrovaný záchranný systém v případě ohrožení pomocí GPS lokátoru identifikovat a hlasovou zprávu s upozorněním jejich majitelům okamžitě zaslat.

S finanční podporou modernizace zabezpečovacích systémů pro školy ministerstvo školství zatím nepočítá. Podle odhadů by na to muselo z rozpočtu uvolnit až několik stovek milionů korun. Jednotlivé školy tak k úrovni vlastního zabezpečení musí přistupovat podle možností vlastních rozpočtů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.