Skončil další rumburský hasič. Kvůli novému veliteli odešlo už 22 lidí

Nespokojenost s nominací nového velitele způsobila v Rumburku hromadný odchod dobrovolných hasičů. Své působení u jednotky ukončil už 22. člověk. "Ještě jsem váhal, ale v jednotce, která nefunguje tak, jak by měla, se přece pracovat nedá. Přemýšlel jsem nad tím dlouho, ale zkrátka to nejde," přiznal hasič Daniel Zobač.

V pondělí dalo výpověď 21 hasičů. Všichni tvrdí, že pod novým velitelem pracovat nechtějí. "Nespokojenost, arogance, vládnutí z pozice moci. Pod takovým člověkem to nemůže nikdy fungovat," řekl hasič a zdravotník Zdeněk Zvára. "Je nám to líto, ale pan starosta s námi odmítl celou věc komunikovat," přidal rumburský hasič Jaromír Borovička.

Starosta Rumburku hromadnou výpověď vnímá jako nátlakovou akci. Za volbou nového velitele si stojí. "Položil jsem mu jednoznačnou otázku. Jsme schopni zásahu? Odpověď zněla ano," řekl v pondělí o stavu rumburských hasičů starosta Martin Hýbl (za ANO).

[chooze:article;value:529284]

Podle starosty se do sboru začínají hlásit noví lidé. "Šest je tam vlastně placených, šest je tam na dohodu," uvedl Hýbl. Další tři lidé se pak přihlásili, že by se chtěli stát členy jednotky. Kriticky se starosta vyjádřil k liknavosti ředitelství hasičů Ústeckého kraje, jehož souhlas potřebuje k definitivnímu potvrzení nového velitele ve funkci.

"Už to tam je nějakých dvanáct dnů. Myslím si, že už je to docela dlouho, že by se mohli vyjádřit a v podstatě tím tu situaci uklidnit. Čekám na jejich rozhodnutí a ta agonie se prodlužuje," dodal starosta.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.