Skupina Čechů měla obchodovat s lidmi. Ve Velké Británii jí hrozí doživotí

Dva Češi a dvě Češky měli v letech 2016 až 2019 nabízet práci ve Velké Británii sociálně slabým z Karlovarského kraje. Po příjezdu jim ale údajně sebrali doklady a telefony a poté je pod hrozbou násilí nebo za jeho použití nutili pracovat šest dní v týdnu ve 12hodinových směnách.

Čtveřice obžalovaných měla přinutit zneužité Čechy pracovat v pekárně a v restauracích řetězce rychlého občerstvení. Za práci ale nedostávali téměř žádné peníze. Jejich mzda totiž chodila na účet jednoho z obžalovaných. Podle kriminalistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu obžalovaní tímto způsobem získali téměř 3 000 000 korun.

[chooze:article;value:494700]

Skupina více pachatelů fungovala podle policie v různých částech Spojeného království, konkrétně ve městech Londýn, Cambridge a Bedford. S vidinou výdělku prý vylákala do zahraničí nejméně 20 lidí.

Čeští policisté na případu spolupracovali s Metropolitní policií v Londýně a policií v hrabství Cambridgeshire. Na případu se aktivně podíleli také příslušníci Europolu a Eurojustu.

Případy se budou zabývat soudy ve Velké Británii i v České republice. V případě odsouzení obžalovaným hrozí ve Spojeném království až doživotí. V Česku odnětí svobody v rozmezí od 8 do 15 let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.