Skupina měla lidi připravit o stamiliony. Policie obvinila čtyři lidi

[chooze:gallery;value:34741]

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zahájili na konci ledna trestní stíhání čtyř lidí podezřelých z finančních podvodů. Stíhání probíhá na základě rozsáhlého prověřování a znaleckého zkoumání, včetně domovních prohlídek a prohlídek dalších prostor z července minulého roku.

"Jedná se o další případ obcházení zákonů o kolektivním investování, kdy skupina osob pod záminkou založení tzv. neveřejného alternativního fondu měla shromáždit od více než 1 500 osob finanční prostředky ve výši minimálně 800 milionů korun," uvedl policejní mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

[chooze:article;value:538036]

"Uvedené finanční prostředky měly být od poškozených shromažďovány od roku 2017 prostřednictvím tzv. svěřenských fondů pod slibem garantovaného 9% zhodnocení vkladů," pokračoval mluvčí. Podle Deníku N získané prostředky ale zástupci investiční společnosti Invest & Property Consulting (IPC) nezhodnocovali. Měli za ně nakupovat auta nebo podporovat šíření ruské propagandy prostřednictvím Petra Hájka, někdejšího mluvčího Václava Klause .

"Svým jednáním měli obvinění způsobit škodu ve výši přes 600 milionů korun. Ve věci pokračuje další znalecké zkoumání a je možné, že množství poškozených a výše škody se ještě navýší," informoval policejní mluvčí.

Trestní stíhání obviněných osob probíhá na svobodě a v případě pravomocného rozsudku jim hrozí odnětí svobody až na 10 let. "Do současné doby byly jako náhradní hodnota za spáchaný trestný čin zajištěny nemovitosti, finanční hotovost či luxusní vozidla a šperky v celkové předpokládané hodnotě přesahující 144 milionů korun," uzavřel Ibehej.

Martina se přes internet snažila prodat bundu. Podvodníci ji obrali o statisíce (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.