Slavná herečka přiznala rakovinu. Agresivní nemoc dlouho tajila

[chooze:gallery;value:35130]

Třiačtyřicetiletá Munnová přiznala svůj vážný zdravotní stav fanouškům na instagramu. "Diagnostikovali mi rakovinu," napsala ke snímkům z nemocnice. Zákeřnou chorobu lékaři u herečky odhalili minulý rok. Podle Munnové však byla agresivní a rychle postupující nemoc zachycena včas.

O nemoci se přitom dozvěděla jen dva měsíce poté, co si nechala udělat genetické testy. "V únoru jsem absolvovala genetický test, který vám zkontroluje 90 rakovinných genů. U všech jsem měla negativní výsledek, a to včetně BRCA (nejznámější gen rakoviny prsu, pozn. red.)," popsala Munnová.

[chooze:article;value:546010]

Její lékař jí však na základě rodinné anamnézy a skutečnosti, že rodila až poté, co jí bylo 30 let, vypočítal procentuální možnost, že dostane rakovinu. Ta vyšla na 37 %.

"Kvůli tomuto skóre mě poslali na magnetickou rezonanci, která vedla k ultrazvuku a potom k biopsii. Ta ukázala, že mám rakovinu v obou prsech. 30 dní po biopsii jsem absolvovala dvojitou mastektomii. Jeden den jsem se cítila úplně v pohodě a druhý den jsem se vzbudila na nemocničním lůžku po 10hodinové operaci," doplnila Munnová.

Zároveň přiznala, že potřebovala čas, aby mohla jít s pravdou ven. Chtěla totiž počkat, až bude mít to nejtěžší za sebou, píše portál BBC. Za posledních deset měsíců podstoupila už čtyři operace.

Jen před pár dny se přitom Munnová objevila s partnerem Johnem Mulaneym na udílení Oscarů. Pár má dvouletého syna Malcolma. Herečka zazářila v řadě filmů a seriálů. Objevila se například ve snímku Predátor: Evoluce, X-Men: Apokalypsa nebo Iron Man 2.

S rakovinou bojuje také herečka Anička Slováčková, které se dokonce nemoc vrátila. Podívejte se na reportáž (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.