Slavného herce (†48) našli mrtvého v autě! Záhadnou smrt vyšetřuje policie

Jihokorejská média včetně tiskové agentury Yonhap informovala, že Lee byl nalezen mrtvý v autě v parku v centrální části metropole Soulu. Yonhap citovala policii, která po Leeovi vyhlásila pátrání poté, co jeho rodina oznámila, že odešel z domu, když předtím ve středu napsal vzkaz podobný dopisu na rozloučenou.

Podle policie pravděpodobně spáchal sebevraždu. Okolnosti jeho náhlé smrti bude ale ještě vyšetřovat.

Lee byl známý především díky své roli ve filmu Parazit, kde ztvárnil hlavu movité rodiny. V roce 2021 získal za roli ve stejném filmu cenu Screen Actors Guild za "herecké obsazení ve filmu".

[chooze:article;value:534585]

Za svůj výkon ve sci-fi thrilleru Dr. Mozek byl v loňském roce nominován na cenu pro nejlepšího herce na mezinárodních cenách Emmy.

Lee byl známou postavou korejských obrazovek dávno předtím, než ho oscarový Parazit proslavil v zahraničí. Herec se proslavil rolí v kritikou oceňovaném lékařském dramatu Bílá věž a rolí v populárním romantickém seriálu Kávový princ z roku 2007. Poté následovaly filmy Těstoviny (2010) a Můj pán (2018).

https://twitter.com/BBCWorld/status/1739848071834390650

Herec čelil policejnímu vyšetřování kvůli podezření z užívání marihuany a dalších nelegálních drog v domě hostesky pracující v luxusním baru v soulské čtvrti Gangnam. Hosteska údajně policii řekla, že v jejím domě několikrát užil drogy, což on popřel. Již dříve požádal prostřednictvím svého právníka, aby podstoupil test na detektoru lži.

Minulý měsíc byl negativně testován jak v orientačním testu na činidla provedeném během policejního vyšetřování, tak v laboratorním testu na drogy, který provedla Národní forenzní služba.

Poté co informace kolem vyšetřování unikly na veřejnost, Lee ukončil spolupráci na mysteriózním televizním seriálu Není úniku, který se začal natáčet v říjnu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.