Slavného herce odsoudili za znásilnění. Od soudu vyfasoval vysoký trest

[chooze:gallery;value:33167]

​Soudkyně vrchního soudu v Los Angeles vynesla rozsudek ve čtvrtek. Předtím si ještě vyslechla výpovědi dvou žen o traumatu, které prožily. "Když jsi mě znásilnil, okradl jsi mě. To je znásilnění, krádež ducha. Jsi ubohý a narušený. Světu bude lépe, když budeš ve vězení," citoval portál AP News jednu z obětí.

"Věděla jsem, že patří za mříže kvůli bezpečnosti všech žen, se kterými přišel do styku. Je mi to moc líto a jsem tak naštvaná. Přála bych si, abych ho nahlásila policii dříve," řekla další.

Masterson, který byl od května ve vazbě, během výpovědí mlčel. Nijak nereagoval ani po vynesení rozsudku. Ten však zaskočil jeho manželku Bijou Phillipsovou, která se se slzami v očích zhroutila, uvádí portál BBC.

[chooze:article;value:507191]

Soud herce odsoudil za dvě znásilnění. Masterson vyfasoval trest ve výši 30 let až doživotí ve vězení. Zažádat o podmínečné propuštění tak může nejdříve po 30 letech trestu.

Tři ženy znásilnil v letech 2001 a 2003. V roce 2020 byl Masterson po tříletém vyšetřování zatčen a obviněn. Následně ho ale propustili na kauci. Od té doby probíhal soud, který jej letos v květnu shledal vinným právě ve dvou ze tří případů znásilnění.

K činům mělo podle prokurátorů dojít v Mastersonově domě v Hollywoodu. Herec byl v té doby svobodný a na vrcholu své kariéry. Významným faktem je, že už tehdy patřil mezi prominentní členy scientologické církve. K jejím příslušnicím pak patřily i oběti.

Herec jim měl dle výpovědi obětí vmíchat do pití drogy a jejich bezbrannosti využít k sexuálnímu útoku. Ženy pak tvrdily, že je představitelé scientologické církve léta nutili o všem pomlčet. Církev, která má v Hollywoodu velký vliv, nařčení popírá.

Seriál Zlatá sedmdesátá udělal hvězdu nejen z Mastersona, ale i z jeho kolegů, kterými tehdy byly Ashton Kutcher, Mila Kunis a Topher Grace. Masterson se objevil také v komedii Beethoven 2. Později hrál po boku Johna Travolty a Nicolase Cage ve snímku Tváří v tvář, s Jimem Carreym zase ve filmu Yes Man.

Slavný herec Kevina Spaceyho před soudem kvůli sexuálnímu útoku (1/2019):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.