Slavného herce uznali vinným ze dvou znásilnění, od soudu ho vedli v poutech

Žalobci odvinili sedmačtyřicetiletou hvězdu kultovního seriálu Zlatá sedmdesátá ze znásilnění tří žen, v jednom z případů však porota nedospěla k jednoznačnému závěru, informovala agentura AP.

Mastersonova šokovaná manželka herečka a modelka Bijou Phillipsová sledovala s pláčem, jak ho odvádějí v poutech do vězení, kde bude čekat na verdikt o výši trestu. Hrozí mu třicet let až doživotí.

Soudní líčení s Mastersonem bylo obnoveno poté, co se porota v prvním procesu nedokázala koncem loňského roku shodnout na jeho vině či nevině. Herec byl po tříletém policejní vyšetřování v roce 2020 zatčen a po složení kauce čekal na soud na svobodě.

[chooze:article;value:506538]

​Ke znásilněním mělo podle prokurátorů dojít v letech 2001 až 2003 v Mastersonově domě v Hollywoodu. Herec byl v té době svobodný a na vrcholu slávy. Významným faktem je, že už tehdy patřil mezi prominentní členy scientologické církve. K jejím příslušnicím patřily i oběti, uvedla BBC.

Herec jim měl podle obžaloby vmíchat do pití drogy a jejich bezbrannosti využít k sexuálnímu útoku. Ženy pak tvrdily, že je představitelé scientologické církve léta nutili o všem pomlčet. Církev, která má v Hollywoodu velký vliv, nařčení popírá. O zastrašování během procesu však hovořili i další svědci a soud se bude zabývat i tím, jak se probírané důkazy dostaly v předstihu k právníkovi scientologů.

[chooze:article;value:491658]

​Matersonovi advokáti se s největší pravděpodobností odvolají. Zpochybňují zejména údajné zdrogování žen. Z něho jejich klient obviněn nebyl a neexistuje pro to jasný důkaz, například toxikologický rozbor.

Seriál Zlatá sedmdesátá udělal hvězdu nejen z Mastersona, ale i jeho kolegů, kterými tehdy byly Ashton Kutcher, Mila Kunis and Topher Grace. Masterson hrál od dětství a objevil se například v komedii Beethoven 2. Později hrál po boku Johna Travolty a Nicolase Cage ve snímku Tváří v tvář, s Jimem Carreym zase ve filmu Yes Man.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.