Slavnostní pokrm v podání Sapíků. Prozradili svůj recept na tradiční jídlo

V pořadu Do lesa se tentokrát Sapíkové rozhodli připravit svůj sváteční recept, a to dančí hřbet na smetaně se žemlovým knedlíkem. "To mají rádi všichni Češi, je to takové svátečnější jídlo," nastínil Jaroslav Sapík.

Do základu dáme olej, mrkev a celer. "Přidám do toho bobkový list, nové koření, celý pepř a při varu mícháme, pak přidáme i špek," nastínil Pavel Sapík. "Dančí je to nejlepší, co máme. Mělo by se s tím podle toho i zacházet. Patří to mezi jedno z nejoblíbenějších zvěřinových jídel," doplnil Jaroslav během toho, co jeho syn prošpikoval, osolil a opepřil maso.

​Pavel pak dal maso na pořádně rozpálenou pánev. Jaroslav mezitím přidal do základu cukr a připojil důležitou radu: "Se zeleninou nešetříme, dáme jí pěkné množství, protože se snažíme vyhnout mouce. Když je pěkný silný základ, pak propasírujeme, nemusíme zahušťovat moukou a je z toho pěkná a silná omáčka. Na závěr přidáme cibuli."

[chooze:article;value:483189]

​Kuchaři poté do základu přidali hořčici, ocet a bílé víno. "To víno samozřejmě můžete přidat, když ho nevypijete. A nechte si všechny kosti i šlachy. Udělejte si z toho základní silné vývary. Omáčky je potřeba zalívat silným vývarem, abychom tu chuť zvěřiny v omáčce skutečně měli," zmínil Jaroslav Sapík.

Na pánev k masu pak přidal Pavel vývar, ten poté i s masem přidali do omáčky. Vše pak ještě hodinu vařili. "Do masa zásadně nepíchat, to by nám ta šťáva vytekla ven," varuje Sapík. Poté přimíchali smetanu a citronovou kůru s kapkou šťávy. "Na závěr přidáme máslo, kterým to hezky zjemníme," uzavřel Pavel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.