Slavnou moderátorku našli mrtvou na ulici. Bylo jí pouhých 58 let

Podle informací společnosti CNN objevili tělo Stewartové v sobotu ráno ve čtvrti Belle View na předměstí Washingtonu. Roli v její smrti podle policie nehrálo cizí zavinění. Moderátorka pravděpodobně zemřela v důsledku akutní zdravotní komplikace.

"Alice byla skvělá kamarádka a kolegyně. Politická veteránka a cenou Emmy oceněná novinářka, která přinesla nesrovnatelnou jiskru do zpravodajství CNN, známá napříč našimi kancelářemi nejen pro svou politickou zdatnost, ale i pro svou neochvějnou laskavost. Těžknou nám srdce, když truchlíme nad tak mimořádnou ztrátou," uvedl ředitel stanice CNN Mark Thompson.

Stewartová se narodila v roce 1966 v Atlantě a svoji kariéru začínala jako reportérka a producentka v Georgii. Později se přestěhovala do města Little Rock v Arkansasu, kde se stala moderátorkou zpráv. Poté působila jako ředitelka komunikace v úřadu tehdejšího guvernéra Arkansasu Mikea Huckabeeho a v roce 2008 pracovala i na jeho prezidentské kampani.

V roce 2012 působila jako ředitelka komunikace pro republikánskou prezidentskou kandidátku Michele Bachmannovou roce 2012. Stejnou funkci zastávala i v roce 2016, když pracovala na prezidentské kampani senátora Teda Cruze.

[chooze:article;value:556205]

"Alice byla úžasná a talentovaná a skvělá přítelkyně. A milovala Ameriku. Každý den si užívala naplno a bude nám všem chybět," zavzpomínal na ni Cruz na sociální síti X.

Od roku 2016 také působila na stanici CNN jako politická komentátorka. Často se objevovala ve vysílání, aby poskytla přehled o aktuálních politických zprávách.

"Vždy jsme ji zvali, aby přišla do mého pořadu, protože jsme věděli, že na konci toho rozhovoru budeme o něco chytřejší," řekl moderátor CNN Wolf Blitzer. Hostem jeho pořadu The Situation Room with Wolf Blitzer byla Stewartová i v pátek, tedy jen den před svou smrtí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.