Slavný herec je kvůli znásilnění opět u soudu. Porota se nedokáže rozhodnout

Danny Masterson je obžalovaný ze znásilnění tří žen. První soud loni v prosinci skončil jako zmateční, porota tehdy nebyla schopná se dohodnout na vině či nevině. Jak uvedla agentura AP, většina porotců byla pro zproštění viny.

V obnoveném procesu u losangeleského soudu to zatím vypadá podobně. Porota složená ze sedmi žen a pěti mužů stále nedosáhla jednoznačného rozhodnutí, a to ani po více než šesti dnech.

Bylo proto rozhodnuto o přerušení, porotci se k jednání opět sejdou po prodlouženém víkendu příští týden ve středu. Soud začal letos v dubnu. Mastersonovi hrozí až 45 let vězení.

Jak upozornil portál The New York Times, v obnoveném řízení jsou stejné důkazy jako v tom prvním. Jediný rozdíl je, že soud povolil obžalobě, aby přímo před porotou uvedla, že Masterson ženy zdrogoval. V původním řízení mohla obžaloba pouze naznačit, že byly zdrogované prostřednictvím svědectví obětí.

[chooze:article;value:474182]

​Danny Masterson se proslavil jako jedna z hlavních postav sitkomu Zlatá sedmdesátá, pojednávajícím o partě teenagerů vyrůstajících ve Wisconsinu v druhé polovině sedmdesátých let minulého století.

Podle obžaloby Masterson v letech 2001 až 2003 zdrogoval tři ženy a následně je znásilnil. Měl pak využít svého prominentního členství ve scientologické církvi. Podle žalobkyně Ariely Ansonové církev vyvíjela na ženy tlak, aby uvěřily, že si za vše mohou samy a že se nejednalo o znásilnění.

Masterson vinu odmítá. "Chybí jakýkoliv důkaz o drogách. Ansonová prezentuje případ, jako kdyby se jednalo o drogovou kauzu. Možná proto, že nemá žádný důkaz, který by ukazoval na použití násilí či nátlaku," uvedl Mastersonův obhájce Philip Cohen.

Někdejšího filmového magnáta Weinsteina odsoudili za další znásilnění (12/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.