Slavný šéfkuchař zemřel v 61 letech. Zabila ho alergie

Nečekaná zpráva obletěla nejen kuchařský svět. V 61 letech v nemocnici v Kalifornii zemřel slavný šéfkuchař Michael Chiarello. Do nemocnice se dostal kvůli akutní alergické reakci, která vedla k anafylaktickému šoku.

O tragédii informovala společnost šéfkuchaře Gruppo Chiarello v prohlášení. "Hluboce truchlíme nad ztrátou našeho milovaného Michaela. Jeho kulinářské umění, bezmezná kreativita a neochvějná oddanost rodině byly jádrem jeho bytí," citoval magazín People Chiarellovu rodinu, která byla v době jeho smrti po jeho boku. Co způsobilo alergickou reakci, rodina neuvedla.

"Když procházíme touto hlubokou ztrátou, vážíme si okamžiků, které jsme s ním měli, jak v jeho kuchyni, tak v našich srdcích. Jeho odkaz bude navždy žít v lásce, kterou nalil do každého jídla, a ve vášni, kterou do nás všech vštípil, abychom si vychutnávali chutě života," dodala rodina.

[chooze:article;value:524433]

​Chiarellův pohřeb bude soukromý a místo květin požádala jeho rodina o dary pro charitativní program Meals on Wheels, který dodává jídlo až domů lidem, kteří si nemohou koupit nebo připravit vlastní pokrmy.

Michael Chiarello se proslavil jako moderátor pořadů na stanicích PBS, Food Network, Fine Living nebo Cooking Channel. V roce 2013 byl oceněn časopisem Esquire jako šéfkuchař roku. Chiarellův život však nebyl bez kontroverzí. V roce 2016 byl obviněn ze sexuálního obtěžování, což šéfkuchař popíral. Žaloby podané dvěma bývalými pracovnicemi byly nakonec urovnány mimosoudně.

V Německu už místo kuchařů vaří robot. Podívejte se: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.