Slavný zpěvák zakázal telefony na svých koncertech. Týká se to i těch v Praze

Americký písničkář Bob Dylan oznámil, že na koncertech v rámci jeho podzimního turné budou zakázané mobilní telefony. Zákaz se dotkne i Dylanových říjnových koncertů v Praze.

BBC informuje, že návštěvníky koncertů pořadatelé vyzvou, aby si telefony uložili do pouzder, která se v místě konání akcí automaticky uzavřou a odemknou se při odchodu.

[chooze:article;value:565082]

​"Věříme, že takto si koncert všichni lépe užijí. Naše oči se otevřou o něco více a naše smysly budou o něco bystřejší, když přijdeme o technologickou berličku, na kterou jsme si zvykli," vysvětlili podle novin Scotsman Dylanovi zástupci zákaz mobilních telefonů.

Evropskou část turné zahájí Bob Dylan v Česku 4. října v pražském O2 universu. V české metropoli odehraje celkem tři koncerty ve třech po sobě jdoucích dnech.

Dylan je jedním z nejuznávanějších písničkářů všech dob. Za svou kariéru získal 10 cen Grammy a byl nominován na dalších 38 cen. Svou kariéru zahájil v roce 1962 singlem Mixed-Up Confusion, se kterým se ale neprosadil ani v USA, ani v Británii. V roce 1965 se však proslavil řadou úspěšných hitů, mezi něž patřily The Times They Are A-Changin', Subterranean Homesick Blues a Like a Rolling Stone. Je držitelem Nobelovy ceny za literaturu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.