Sledujeme přes 650 podezření na UFO, tvrdí Pentagon. Počet případů vzrostl

Šéf úřadu pro analyzování informací o UFO v Pentagonu Sean Kirkpatrick podle deníku CNN uvedl, že Americká vláda sleduje více než 650 případů "neidentifikovaných vzdušných jevů". Jejich počet přitom jen od poslední zprávy, kterou Pentagon zveřejnil na začátku tohoto roku, vzrostl asi o 350.

Ze všech takových případů nyní vybrali asi polovinu. "Ty teď musíme intenzivně analyzovat," řekl Kirkpatrick. Jedním z nich je například záhada poletujícího objektu, který se podařilo zachytit na video. Šlo o jakousi kouli, která se nekoordinovaně pohybovala po obloze. Podle Kirkpatricka bude velmi obtížné případ vyřešit, protože kromě videa neexistují žádné další důkazy.

[chooze:article;value:492366]

V dalším z mnoha případů se úřad snaží přijít na původ objektu, který na začátku roku zachytily kamery v jižní Asii. Objekt na obloze působil, že má za sebou stopu pohonu, ale poté, co záznam rozebrali obraz po obrazu, odborníci zjistili, že šlo jen o "stínový efekt".

​Kirkpatrick nicméně řekl, že v žádném z těchto případů nefiguruje možnost, že by při jeho rozluštění mělo dojít i k odhalení mimozemského života. Žádné důkazy mimozemské aktivitě prý doposud nenasvědčují.

[chooze:article;value:490297]

Jeho úřad ale pomáhá Pentagonu a americkým zpravodajským službám i při odhalování nových zahraničních technologií. Měl například důležitou roli při zkoumání čínského pozorovacího balónu, který v únoru proletěl nad americkým vzdušným prostorem.

Upozornil ale na to, že by v Rusku a Číně mohlo docházet k výraznému technologickému pokroku. Existuje prý několik důkazů, které takové hypotézy naznačují. "Země jako je Rusko nebo Čína riskují v technologickém pokroku více než my. Jsou zkrátka ochotné věci vyzkoušet a zjistit, zda fungují," vysvětlil.

Mimozemšťanů se bát nemusíme, jsou to špionážní zařízení, tvrdí o UFO experti:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.