Slet skončil, sokolové předvedli hromadné skladby. Neodradil je ani déšť

Sokolský pozdrav se pražským Edenem nesl už ve čtvrtek večer. Přes 13 tisíc cvičenců tam předvedlo své sestavy. Pozdravit Sokoly přišel i prezident Petr Pavel a zazněla česká hymna.

Tisíce diváků proudily do Edenu i v pátek. Úderem 14. hodiny odstartoval zahajovací ceremoniál, v jehož závěru cvičenci vytvořili heslo sletu Spojujeme. Obrovský aplaus se na stadionu rozezněl po ukázce sokolníků s dravci. Z tribun tleskali diváci všech generací. "Mně se to strašně líbí, je to působivý a jsem ráda, že se toho dcera mohla účastnit," řekla jedna z divaček.

[chooze:article;value:563243]

Sletu se letos podle organizátorů zúčastnilo na dvacet tisíc lidí. Dorazili také ze zahraničí, a to ze Spojených států a nebo dokonce z Austrálie.

V jeden moment se na ploše stadionu objevilo dva tisíce cvičenců. Nadšený z pestré podívané byl i jeden z nejmladších účastníků, půlroční Sokol z Loun. "Má sestřičku malou, za chvíli bude cvičit s maminkou," řekl jeho doprovod. A nechyběly ani akrobatické sestavy, nad kterými se tajil dech. Sokolové na letošní slet nacvičili celkem dvanáct skladeb.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.