Slováci mají jasno o novém prezidentovi. Na vítěze voleb sází ohromné částky

O prezidentské křeslo na Slovensku už 23. března zabojuje 11 kandidátů. Podle průzkumů veřejného mínění jsou jasnými favority bývalý premiér a současný místopředseda Národní rady Peter Pellegrini (Hlas) a někdejší ministr zahraničních věcí Ivan Korčok. Zatímco v prvním kole bychom měli být svědky velmi těsného souboje, tak v tom druhém by měl mít navrch už lídr Hlasu.

Sázející ale mají jiný názor a myslí si, že druhé kolo ovládne Korčok. "Momentálně máme více sázek vsazených na celkové vítězství pana Korčoka než na pana Pellegriniho. Je to zhruba v poměru 60:40," uvedl hlavní bookmaker sázkové kanceláře Niké Richard Slušný pro tvnoviny.sk.

Někteří sázející věří bývalému ministrovi zahraničních věcí tak moc, že jsou schopni vsadit až čtyřmístnou sumu. "Jeden klient si vsadil čtyři tisíce eur (v přepočtu zhruba 100 tisíc korun) s kurzem 2.50. Pokud mu tip vyjde, tak si v čistém přilepší o 6 tisíc eur (150 tisíc korun). Právě na Ivana Korčoka je přitom uzavřeno větší množství čtyřciferných sázek," přiblížil Tarek Yacoob z oddělení bookmakingu ve společnosti Fortuna.

[chooze:article;value:539952]

​Podobně mluví i další sázkové kanceláře. "Nejvyšší sólo vklad, který evidujeme, má hodnotu 4 075,81 eur (přes 100 tisíc korun) a je na vítězství Ivana Korčoka," uvedl mluvčí Tipsportu Filip Timár.

Sází se i na další kandidáty

Korčok a Pellegrini ale nejsou jediní. Někteří sázející věří, že šanci mají i další kandidáti. Mezi zbylými u nich dominuje bývalý ministr spravedlnosti z Ficovy první vlády a později předseda Nejvyššího soudu Slovenské republiky Štefan Harabin. "Evidujeme i vysoké sázky na politiky, kteří nemají velkou šanci vyhrát. Dost sázek v řádově stovkách eur máme na pana Harabina," řekl Slušný.

Čtyřciferné částky dříve přicházely i na bývalého ministra zahraničí Jana Kubiše, a to zejména v době, kdy se ještě nemluvilo o kandidatuře Petra Pellegriniho. Lidé tehdy podle televize Markíza zřejmě předpokládali, že právě on získá podporu Směru a Hlasu.

Astronomické kurzy

Někteří kandidáti by při vítězství v prvním kole sázejícím udělali velkou radost. Například sázkové kanceláře Tipsport a Fortuna vypsaly kurz 1:5 000 hned na dva muže, a to bývalého policistu Milana Náhlika a předsedu občanského sdružení Slovenské Hnutie Obrody Róberta Švece. Mizivou šanci má také bývalý premiér Igor Matovič, který kandidaturu oznámil na poslední chvíli. Například u Tipsportu má kurz 1:2 345.

Podívejte se na hlavní favority:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.