Slováci se snaží ošidit zálohování PET lahví. Používají tiskárny i šňůrky

Od začátku loňského roku funguje na Slovensku systém zálohování PET lahví. Plastové lahve lze vracet v určitých prodejnách. Za jednu lahev lze dostat zpět zhruba tři koruny, což se ve velkých počtech stává pro některé podnikavce zajímavým.

Řada Slováků se proto snaží nový systém obejít. Jak uvádí tvnoviny.sk, na Slovensku se množí případy hromadného dovážení plastových lahví ze sousedních zemí, kde lahve zálohované nejsou. Prázdné lahve přepravují i vlakem ve velkých plastových pytlích.

[chooze:article;value:491523]

Objevily se však i sofistikovanější pokusy. Lidé si doma na tiskárně vyrábějí falešné etikety, kterými potom označí prázdnou lahev či předmět podobného tvaru. Ty potom strčí do automatu ve snaze na přístroj vyzrát.

Populární představou podvodníků je možnost přivázání lahve na šňůrku, za kterou potom lahev vytáhnou ještě předtím, než projede celým přístrojem, a mohou ji tak použít několikrát. Jak ale prokázal experiment reportéra televize Markíza, automat takovou lahev nepřijme. Jakmile však provázek sundali, automat neměl s přijetím lahve žádný problém.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.