Slováci zastropovali ceny některých potravin. Přesto jsou vyšší než v Česku

Zastropování cen mělo podle slovenské vlády pomoci zejména nejchudším občanům. Realita je ale jiná. Potraviny, které mají ceny zastropované, jsou totiž často ty nejdražší, které v daném obchodě, najdete.

"Vajíčka s garantovanou cenou jsou jedny z nejdražších v nabídce. Stejné je to s máslem s protiifnalční garancí. Nejdražší je i zastropovaná tatarská omáčka," hlásil reportér TV Markíza ze supermarketu.

"Je to u nás katastrofa. Nakupujeme v Polsku a v Česku," podotýkají Slováci.

[chooze:article;value:498069]

Za potraviny se zastropovanou cenou jsme na Slovensku zaplatili v přepočtu 470 korun. Pro porovnání jsme si udělali stejný nákup i u nás, za něj jsme dali o 15 korun méně.

A zastropovaná je v některých supermarketech i cena rozpustné kávy. Zaplatili jsme za ni bezmála 200 korun. V jiném obchodě, kde zastropované ceny nemají, jsme ji přitom našli o 50 korun levnější.

Slováky navíc zaráží, že zastropované ceny nejsou u základních potravin jako je chleba nebo zelenina. "Potraviny by měly být takové, které všichni používají, ne jen někdo. Člověk by hádal, že tam budou jako brambory, cibule a nebo chleba," říkají.

Místo toho zastropované ceny najdete u vína, piva nebo třeba lososa.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.